miércoles, 2 de diciembre de 2020

1. Tradició vs modernitat

 

Durant molt de temps, els jocs populars han estat fortament lligats a la nostra societat, convertint-se en una part important de les nostres arrels i la nostra cultura. 

No obstant això, el món evoluciona i la globalització, entre altres motius, ha provocat que els esports més importants i reconeguts hagen desplaçat a aquells esports amb menys visibilització i menys audiència, ja que no donen tants diners com el futbol, el bàsquet, etc.

Per aquesta raó, cada vegada és més difícil trobar aquests jocs populars als carrers de grans ciutats, ja que no hi ha espai destinat per a això, i on encara tenen certa importància, encara que segurament no tanta com abans, és als pobles.

Per tant, per a no perdre definitivament aquests jocs i esports que han sigut part de la nostra història i la nostra cultura, és important que es treballen en les classes d'Educació Física, de manera que, almenys, els alumnes coneguen part de les seues pròpies arrels. Alguns d'aquests jocs poden ser la pilota valenciana, les birles, les boletes, el mocador, els quatre cantons, el sambori, el tres en ratlla, les xapes, etc.

I ací us deixe un vídeo curt sobre les birles:



4 comentarios:

  1. Estoy de acuerdo con mi compañero Noé en todo lo que ha expuesto en esta entrada, ya que la solución para evitar que los juegos tradicionales no desaparezcan por completo la tenemos nosotros. La importancia que les demos, como los trabajemos, cuanto los valoremos... todo ello hará que nuestro alumnado continúe practicándolos o, por el contrario, los abandone completamente y se pierda una larga tradición de juegos con unos beneficios que nada tienen que envidiar a los deportes de masas que predominan hoy en día.
    Aun así, para hacer más completa la entrada, yo hubiese puesto algunos ejemplos de cómo trabajarlos en Educación Primaria o los valores que transmiten, por ejemplo. NOTA: 7

    ResponderEliminar
  2. Malgrat que aquesta entrada és interessant, la he trobat molt breu. Jo li ficaria un 7.

    ResponderEliminar
  3. Ela entrada está bien, pero la encuentro breve para todo lo que podríamos explicar. Como futura docente, infiero que es un tema que deberíamos de trabajar en las aulas, por ello me faltaría información relevante para completar la entrada.
    La nota es de un 7

    ResponderEliminar
  4. Estic molt d'acord amb Noe, encara que la reflexió ha sigut molt breu, ha remarcat les principals diferències que hi ha entre els jocs i els deports. La meua nota és un 8.

    ResponderEliminar