jueves, 3 de diciembre de 2020

3. Trinquet UPV


El passat dia 5 de novembre, la nostra classe va anar al trinquet de la Universitat Politècnica de València, no obstant, jo, com la major part dels meus companys no vam poder assistir a aquesta sessió a causa de les fortes pluges que es van produir durant tot el dia i que dificultaven enormement el transport.

Tenia ganes de poder visitar el trinquet de la UPV, ja que l'única vegada que havia visitat un per a veure una partida de pilota va ser fa aproximadament 12 anys, quan vaig anar a pasar el dia a Sagunt amb la meua familia. 

Encara que en aquell moment no coneixia molt d'aquest esport, solament el que havia aprés en Educació Física en el col·legi durant unes poques classes, recorde comentar-li al meu germà quant vaig gaudir aqueixa partida i que els jugadors no es feien mal en colpejar la pilota perquè porten protecció a les mans, cosa que havia aprés precisament a l'escola perquè vam haver de fabricar-nos els nostres propis guants per a jugar. Però, no coneixia la teoria, és a dir, no sabia quina modalitat estaven jugant (ara sé que jugaven a escala i corda), ni moltes de les regles que havien de seguir. No entenia, per exemple, per què en ferir llançaven la pilota a l'escala, ara entenc que han de traure botant primer la pilota en la pedra situada poc abans de la corda, després colpejant la muralla damunt d'una ratlla que serveix de referència, botar en l'escala i caure en el dau. 

Anys després, vaig llegir una notícia que havien tancat aqueix trinquet, no recorde exactament el motiu, però em va posar una mica trist perquè, encara que jo no seguia aqueix esport, guardava un bon record d'aquell dia.

Després d'aquestes experiències amb la pilota valenciana, fa molts anys, en aquestes últimes setmanes he tornat a jugar a aquest esport en l'assignatura de jocs i m'ha agradat més del que esperava, encara que era difícil mantindre una intensitat elevada, a causa de la mascareta, es nota que és un esport dinàmic i molt apte per a practicar en les classes d'Educació Física durant l'Educació Primària i Secundària.

Ací us deixe un enllaç d'un partit en el trinquet de Sagunt de fa 25 anys que, segons he llegit, és recordat com un dels millors de la història, espere que us agrade.


 

4 comentarios:

  1. NOTA:8. Me gusta esta entrada porque vincula la "escala i corda" a su experiencia personal, y todo lo que sea reflexionar sobre las propias vivencias me resulta más interesante y llamativo que simplemente escribir un texto a partir de referencias bibliográficas. Además, me gusta que nos haga partícipes de su experiencia a través del vídeo que ha adjuntado al final de la entrada.
    Por ayudar a mejorar, diría que igual hubiese sido más completa si hubiese puesto de qué manera trabajaría la pilota con los alumnos y alumnas de primaria.

    ResponderEliminar
  2. Hola Noé, en aquesta entrada no has pogut parlar sobre la teua experiència al trinquet de la UPV, però has aprofitat per parlat sobre la teua experiència prèvia amb la pilota valenciana. Així doncs, aquesta entrada també ha resultat interessant de llegir ja que ens has contat un poc de les teves vivències relacionades amb aquest esport.

    Encara que aquesta entrada està molt bé, la he trobat un poquet més fluixeta que la resta. Per aquest motiu la nota que considere que es mereix és de 8’5. No et preocupes i no et desanimes, continua esforçant-te!!

    ResponderEliminar
  3. Buenos días. Me ha gustado leer la entrada porque explicas la historia de tu vida con la pelota valenciana, pero me ha faltado que expliques la experiencia vivenciada en el trinquet.
    La nota es de un 8.

    ResponderEliminar
  4. Després de llegir aquesta entrada, Noe ens ha explicat molt bé la seua experiència sobre pilota valenciana i sobre un trinquet de Sagunt. Tot i això, al no haver realitzat eixa pràctica per les fortes pluges, ha sabut com transmetre'ns una experiència al trinquet d'altra manera. Per tant, la meua nota és un 9.

    ResponderEliminar